OLE USKOLLINEN


Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus

Concordia 2/2008


”Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.” (Ilm. 2:10)

”Kristityt leijonain eteen!” Tämä oli kristinuskon alkuaikoina marttyyrikirkon todellisuutta. Kuolemantuomio langetettiin vainojen aikoina niille kristityille, jotka eivät kieltäneet Herraansa eivätkä palvoneet keisaria jumalana.

Yksi jaloimmista uskon sankareista toisella vuosisadalla oli Smyrnan piispa Polykarpos. Kun sotilaat tulivat vangitsemaan hänet käskien häntä kiroamaan Kristuksen, hän vastasi: ”Kahdeksankymmentäkuusi vuotta minä olen häntä palvellut, ja hän on minulle tehnyt ainoastaan hyvää. Kuinka minä kiroaisin häntä, joka on minun Herrani ja Kuninkaani!”

Kun Polykarpos ei luopunut uskostaan, hänet poltettiin roviolla. Liekkien keskellä hän ylisti Jumalaa, että hänet oli katsottu arvolliseksi juomaan Vapahtajansa kärsimysmaljasta. Kun liekit eivät häntä surmanneet, sotilas lävisti hänet miekalla.

Yhä vielä kristityt saavat kokea jopa vainoa uskonsa tähden. Viimeisinä aikoina vaino on oleva armottoman kova. Ole uskollinen kuolemaan asti, niin Jeesus antaa sinulle elämän kruunun.

Herra, anna minulle nöyryyttä ja kiitollisuutta hyvinä päivinä. Anna kestävyyttä ja kärsivällisyyttä pahoina päivinä, että pysyisin uskollisena kuolemaan asti. Aamen.

Voimattomalle voimaa, s. 289. SLEY-Kirjat. Hämeenlinna 2001.
Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus