MUUT LEHDET:

JEESUKSEN YLÖSNOUSEMUKSEN MERKITYS
Luterilainen 3-4/2008


Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus

Concordia 2/2008


"Ja he menivät kiiruusti haudalta peloissaan ja suuresti iloiten ja juoksivat viemään sanaa hänen opetuslapsillensa" (Matt. 28:8).

Naiset, jotka pääsiäisaamuna kiirehtivät Jeesuksen haudalla, suuresti iloitsivat, kun saivat nähdä ja kuulla, että Jeesus oli noussut ylös kuolleista. Meilläkin on syytä iloita, sillä Jeesuksen ylösnousemuksella on äärettömän suuri merkitys meillekin.
Jeesuksen ylösnousemus merkitsee meille ensinnäkin sitä, että me palvelemme elävää Herraa emmekä kuollutta profeettaa, niin kuin jotkut väittävät. Vaikka Jeesus ristiinnaulittiin ja vaikka hänen ruumiinsa pantiin hautaan, kuitenkin hän elää. Kuinka lohduttavaa onkaan, kun saamme olla varmoja siitä, että meillä on elävä Kuningas ja Vapahtaja, joka on kanssamme joka päivä maailman loppuun asti.Jeesuksen ylösnousemus myös merkitsee sitä, että Jeesus on tosi Jumala. Ei tavallinen ihminen olisi voinut nousta ylös haudasta. Kuten Tuomas sanoi, kun hän näki ylösnousseen Vapahtajansa, niin mekin saamme sanoa Jeesuksesta: "Minun Herrani, minun Jumalani!"

Hänen ylösnousemuksensa on meille myös todistuksena siitä, että Jumala on hyväksynyt hänen suorittamansa sovitustyön ja on antanut maailman synnit anteeksi hänen tähtensä. Ristillä Jeesus huusi "se on täytetty" ja nämä sanat merkitsevät sitä, että koko maailman syntivelka oli tullut maksetuksi. Hän oli vuodattanut pyhän, kalliin verensä, kärsinyt ja kuollut lunastaaksensa kaikki maailman kansat synnistä, kuolemasta ja perkeleen vallasta. Jos hän olisi jäänyt hautaan, niin sanat "se on täytetty" eivät olisi merkinneet mitään. Haudassa oleva Kristus olisi todistus siitä, että synti ja kuolema saivat voiton ja että syntien anteeksiantamusta ei olisi olemassakaan. Silloin koko ihmiskunta joutuisi kadotukseen, sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat synneillänsä ansainneet Jumalan iankaikkisen vihan ja rangaistuksen. Mutta kiitos olkoon Jumalan, enkeli sanoi naisille: Hän on noussut ylös! Kuinka lohduttava sanoma! Maailma on varmasti tullut sovitetuksi Jumalan kanssa. Kristuksen ylösnousemus on sinetti siitä, että Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut meille meidän rikkomuksiamme. Syntiset ovat lunastetut lain kirouksesta. Usko Jeesukseenei ole turhaa, vaan joka uskoo Poikaan, saa todella iankaikkisen elämän vapaana armolahjana, niin kuin Jeesus lupasi.

Kristuksen ylösnousemus myös vakuuttaa meille, että Kristuksen Sana on totuus. Hän on pitänyt lupauksensa, täyttänyt jokaisen ennustuksen hänestä. Ei mikään hänen sanoistaan ole rauennut tyhjään. Hänen Sanaansa voimme luottaa.

Hänen ylösnousemuksensa todistaa meille myös, että ne rakkaat ystävämme ja omaisemme, jotka ovat uskossa Jeesukseen ummistaneet silmänsä kuolon uneen, ovat nyt Vapahtajansa kanssa taivaassa, sillä hänen lupauksensa pitävät paikkansa: "Missä minä olen, siellä on myös minun palvelijani oleva", "Minä tulen takaisin ja otan teidät tyköni."

Viimeksi Jeesuksen ylösnousemus merkitsee sitä, että mekin nousemme ylös kuolleista. Ruumiimme ei jää hautaan, vaan Jeesus on viimeisenä päivänä herättävä meidät, kuten Hän on luvannut sanoen: "Sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet tuomion ylösnousemukseen." (Joh. 5:28,29) Silloin kaikki Jeesuksen omat saavat kirkastetun ruumiin ja saavat elää iankaikkisesti hänen kanssaan. Hän sanoo: "Koska minä elän, niin tekin saatte elää".

Syytä on viettää pääsiäisjuhlaa, koska juhlan aiheena on Jeesuksen ylösnousemus. Suokoon Jumala, että me kaikki uskossa tätä juhlaa vietämme tänäkin vuonna ja tunnemme Hänen ylösnousemisensa voiman.

Luterilainen n:o 4/1962, s. 25.

R. E.

 


Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus