MUUT LEHDET:

ODOTETTU UUSINTAPAINOS

Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus

Concordia 5/2007


C. F. W. Walther, Laki ja evankeliumi.
Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen Kirkko 2007.


C.F.W. Waltherille (1811–1887) kirkastui evankeliumi ja luterilainen oppi nuoruudessa Saksassa. Hän joutui selvittämään, missä aito luterilaisuus eroaa sekä pietismistä että järkeisopista. Saksan vaikeat kirkolliset olot toivat Waltherin niiden muiden siirtolaisten mukana Amerikkaan, jotka olivat lähteneet uusiin oloihin voidakseen toimia luterilaisen uskonsa mukaisesti. Waltherista tuli heidän perustamansa luterilaisen Missourisynodin monipuolisesti kyvykäs johtohahmo. Hän oli seurakuntapastori ja saarnamies, jonka
saarnoja yhä luetaan. Hän oli kirkon johtaja ja sen Lutheraner -lehden toimittaja. Hän oli erinomainen kirkon työn järjestäjä. Hän oli teologian professori ja teologisen Lehre und Wehre –lehden toimittaja.

Laki ja evankeliumi –kirja muodostuu kolmestäkymmenestä yhdeksästä iltaluennosta, jotka Walther piti vuosina 1884-1885 normaalin luento-ohjelman lisäksi. Walther nimitti näitä luentoja Luther-hetkiksi. Hän halusi kasvattaa nuoria teologeja sekä heidän oman uskonelämänsä kannalta että myös heidän tulevaa pastorin työtänsä varten. Siinä näiden luentojen aihepiiri oli mitä tärkein.

Waltherin Laki ja evankeliumi -kirjan ensimmäinen suomenkielinen painos on saanut jo viidenkymmenen viiden vuoden ajan tehdä tärkeätä työtänsä. Kirja on ollut jo liiankin kauan loppuunmyytynä. Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet ottaa kirjasta uuden painoksen. Havaitut painovirheet ja lapsukset on korjattu. Hakemistoja on lisätty. Kannen on piirtänyt Kimmo Pälikkö.

Kirjan aihepiiri on tärkeä sekä maallikoille että teologeille. Teos on niitä kirjoja, joka kuuluu jokaisen luterilaisen kristityn lukemistoon.

(Luterilainen 9/2007)Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus