Muut lehdet:

AMERIKKALAISEN ELCA:N HOMOKANNANOTTO TYRMISTYTTÄÄ KENIASSA


Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus

Concordia 4/2009


Kenian evankelisluterilainen kirkko (ELCK) on antanut lausunnon 25. syyskuuta Amerikan evankelisluterilaisen kirkon (ELCA) päätöksestä sallia homoseksuaalisissa suhteissa elävien pappien toimimisen kirkon viroissa.

– Evankelisluterilainen kirkko Keniassa on vastaanottanut järkyttyneenä, tyrmistyneenä ja pettyneenä uutisen, jonka mukaan ELCA on yleiskokouksessaan 21. elokuuta Minneapolisissa päättänyt virallisesti avata ovet julkiseen pappisvirkaan heille, jotka ovat "sitoutuneet" seksuaaliseen suhteeseen samaa sukupuolta olevien kanssa.

– Siksi me haluamme yleisön, erityisesti Kristuksen kirkon täällä Keniassa ja muualla maailmassa huomioivan aiheeseen liittyvät seuraavat seikat:

1) Kirkko, joka on edellä mainitun päätöksen tehnyt, ei ole enää tekemisissä Kenian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa.

2) Me tuomitsemme mahdollisimman selvin sanoin tämän onnettoman ja Kirjoitusten vastaisen kehityksen kirkossa, joka kantaa tohtori Martti Lutherin, suuren uskonpuhdistajan nimeä.

3) Me tuomitsemme seksuaaliset vääristymät kaikissa toteuttamismuodoissaan.

4) Samaa sukupuolta olevien liitot eivät ole vain vastoin Jumalan tahtoa, joka on selvästi tuotu ilmi Pyhissä Kirjoituksissa, vaan myös vastenmielisiä ajateltaessa asiaa luomisjärjestyksen kannalta.

5) Jumalan suunnittelema avioliiton tarkoitus toteutuu vain heteroseksuaalisessa, yhden miehen ja yhden naisen elämänpituisessa sitoutumisessa toisiinsa.

6) ELCA:n menettely merkitsee rakkaudetonta ja tunteetonta suhtautumista heihin, jotka ovat joutuneet homoseksuaalisten halujen tai tuntemustensa orjiksi.

7) Vakavinta kaikesta on, että kyse ei ole vähemmästä kuin Vapahtajamme Jeesuksen rakkauden muuttavan voiman kieltämisestä. Hän etsii kaikkia syntisiä tarkoituksenaan palauttaa heidät yhteyteen Isän kanssa Hänen sanaansa sitoutuneen Hengen ja sakramenttien avulla.

– Me tunnustamme, että ELCA:n piirissä on monia kristittyjä, jotka ovat pahoittaneet mielensä kirkkojen tekemän päätöksen johdosta ja haluamme heidän olevan tietoisia meidän esirukouksistamme ja tuestamme.

Kyseisen lausunnon ovat allekirjoittaneet Kenian evankelis-luterilaisen kirkon piispat William Lopeta, Richard Amayo ja Thomas Asiago sekä arkkipiispa Walter Obare.Sanansaattaja 8.10.2009. Toimituksen suomennos ELCA:n pääsihteerin, pastori John Halakhen tekstistä.Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus