MUUT LEHDET:

4. KÄSKY

Ville Joensuu
Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus

Concordia 3/2008


Mikäs se oli? Kunnioita isääsi ja äitiäsi. Luther selitti sitä mm. näin: Meidän tulee peljätä ja rakastaa Jumalaa, niin ettemme halveksi emmekä vihoita vanhempiamme..., vaan pidämme heitä kunniassa, palvelemme heitä, olemme heille kuuliaiset ja pidämme heitä rakkaina ja kalliina. Jumala on antanut vanhemmille aivan erityisen aseman ja tehtävän. Siksi heitä tulee, ei vain rakastaa, vaan myös kunnioittaa ja totella. Lasten tulee olla kuuliaisia, se on Jumalan tahto.

Mutta ei Jumala jätä vanhempiakaan neuvomatta. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. Isät, älkää aina moittiko lapsianne, etteivät he masentuisi.

Näiden käskyjen kautta Jumala osoittaa rakkauttaan meitä kohtaan. Hän haluaa, että perheessämme olisi asiat kunnossa. Ei turhaan 4. käskyyn kuulu lupaus, että kauan eläisit siinä maassa. Taitaa meille vanhemmille olla tänä päivänä lapsiamme paljon tärkeämpää kaikenlainen nautinnon etsiminen, omat harrastukset jne. Ja me lapset taidamme olla kuuliaisia ennemmin niin monelle muulle kuin vanhemmillemme.

Olemme hyljänneet Jumalan selvän opetuksen. Se mitä tästä seuraa, on meidän silmiemme edessä. Sitä voimme seurata koko maan tapahtumissa, mutta myös täällä kotimaisemissa. Jumalan sanassa on elämä ja totuus, se on meille parhaaksi tässäkin asiassa. Siinä on lääke perheiden pahoinvointiin.

Me saamme kaikki kääntyä Jumalan puoleen ja tunnustaa hänelle laiminlyöntimme ja pyytää häneltä viisautta ja voimaa kasvattaa lapsiamme hyvin sekä opettaa heidät tuntemaan Jumalan. Herra armahtaa ja auttaa varmasti! Jumala sanoo: Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista... MUTTA polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.


Ville Joensuu
Alajärvi
Järviseutu 11.6.2008


Edellinen kirjoitus  Seuraava kirjoitus