KEHOTUS EVANKELIUMIN PALVELUTYÖHÖN

 

Minkä arvoinen evankeliumi, Jumalan Sana, on sinulle? Minkä arvoinen on elämäsi? Minkä arvoinen se, että heräsit tähän päivään ja että sinulla on yltäkylläinen elatus ja vaatteet? Älkää siis tekään etsikö mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä korkeita tavoitelko. Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan. Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa.” (Luuk.12:31-34; Matt. 6:33) Kysyn tätä sinulta ja itseltäni, sillä Raamattu nostaa evankeliumin arvon hyvin korkealle, kaikkein korkeimmalle. ”Taivas ja maa katoaa, mutta minun Sanani ei koskaan katoa.” Ks. vertaus miehestä, joka löysi aarteen, kätki sen ja meni ja myi kaikki mitä hänellä oli saadakseen tuon aarteen (Matt.13:44-46).

                  

Onko Jumalan Sana, Evankeliumi, Kristus Herra sinulle rakas? Minä näet kutsun sinua nyt palvelemaan evankeliumia omaisuudellasi, leivisköilläsi, lahjoillasi. Kutsun sinut rukouksin ja almuin, kaikkinesi, tukemaan evankeliumin julistamista ja sakramenttien toimittamista!

 

Tässä on sinulle kutsu evankeliumin työhön, tukemaan Sanan ja sakramenttien toimittamista Herran käskyn mukaan. Älä epäröi vaan käy toimeen! Juuri tämä evankeliumin työ on se rahanvaihtajan pöytä, jonne meidän tulee saattaa leiviskämme, että se kantaisi hedelmää taivaan kotiin, tulevaan. Itsellä säilyttäminen on kaikkein huonoin vaihtoehto (Luuk.12:21; 17:33; 19:11-27) ja palkka on hyvin suuri! (Matt.10:41). Rohkenen kehottaa sinua näin, koska uskon Jumalan Sanan olevan totta, ettei se koskaan tyhjänä palaja. Se ei koskaan ole tuottamatta hedelmää, kun siihen pitäydytään (Room.10:17). Silloinkin kun meistä tuntuu, että pieleen, hukkaan meni, silloinkin jätetään palkka Jumalan haltuun (Room.2:29; 1. Kor.4:5).

 

Apostoli Paavalia tukivat sellaisetkin ihmiset jotka eivät olleet häntä koskaan nähneet (Kol.2:1). Herramme opetus tuomiopäivästä ilmaisee saman: ”Herra, koska me teimme sen?” (Matt. 25:37-40). Julkisesti Sanaan pitäytyvät paimenet tarvitsevat rukouksiamme ja almujamme. On kyse myös tulevasta palkasta, ei ihmisiltä vaan Jumalalta, kun teemme Hänen Sanansa mukaan (Mark. 9:41; Matt.10:42). Ja ”Kaikki minkä teette, se tehkää sydämestänne, niin kuin Herralle eikä ihmisille, tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa Kristusta.” (Kol. 3:23-24)

 

Siitä on kyse, että käyttäisimme tämän maailman mammonaa, leivisköitämme, joita emme omista ja jotka eivät ole meidän. Siten tehden saamme omaksemme sen, minkä omistamme jo nyt Kristuksessa, iankaikkisen elämän. Älkäämme olko vain Sanan kuulijoita vaan myös sen tekijöitä (Jaak. 1:22-25)! Antautukaamme Jumalan Sanan palvelukseen osoittaaksemme myös elämässämme, ettei meillä ole pysyväistä kaupunkia vaan tulevaista me etsimme.

 

Evankeliumin ja julkisesti Jumalan Sanaan ja Sakramentteihin pitäytyvien paimenien tähden.

 

Teidän Kristuksessa

Petri Hanhiniemi, Pyhäjoki