PAIMENKIRJE NORJAN MAANPAOSSA OLEVALLE KIRKOLLE

 

Ensin muutama sana sinulle, joka taistelet sen kanssa, että tunnet vetoa samaa sukupuolta oleviin ihmisiin. Kun Jumala puhuu sinulle totuuden, hän sanoo sen siksi, että hän rakastaa sinua ja haluaa sinun pelastuvan. Homoseksuaalisuus on vääristymä Jumalan hyvästä tarkoituksesta miehelle ja naiselle. Tämä on suuri synti.

 

Tämä on kuitenkin synti, johon on myös anteeksiantamus. Jeesus on kantanut tämänkin ahdistuksen ristillä ja sovittanut verellään. Kukaan ei ymmärrä sinua niin kuin Jeesus. ”Sillä sen tähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa.” (Hepr. 2:18)

 

Jos olet langennut syntiin, tulee sinun nousta jälleen ja uskoa sana: ”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1. Joh. 1:9) Mutta varo harhaopettajia, jotka haluavat sinun solmivan rauhan synnin kanssa ja luovan siihen pysyvän suhteen. He edustavat henkivaltoja, jotka eivät halua sinun pelastuvan. Jos jo olet päätynyt pysyvään suhteeseen, etsi käsiisi sielunhoitaja, jolla on raamatullinen näkemys asiasta ja pyydä apua! Tee tämä joka tapauksessa. Tätä taistelua sinun ei tarvitse käydä yksin. Jeesus sanoo: ”Sillä missä kaksi tahi kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä.” (Matt. 18:20) Hänen kanssaan me voitamme!

 

Tämä on sanottava:

Koko tämä kirje on kirjoitettu kielellä, jota yhä harvemmat ymmärtävät. Sanamme ja ajatuksemme vieraannutetaan kristinuskosta. Saattaa vaikuttaa siltä, että piispat ovat unohtaneet synti-sanan, ja he tuskin ymmärtävät lausetta: ”synnin palkka on kuolema”. Oppilautakunnassa (Den norske kirkes lærenemnd, Norjan kirkon alainen asiantuntijaelin) olette päästäneet vanhan käärmeen valloilleen. Hän sihisee tänään niin kuin eilenkin: ”Onko Jumala todella sanonut?” – Olette antaneet vietellä itsenne niin kuin Eeva. Jumalan selvän sanan vastaisesti haluatte itse päättää, mikä on hyvää ja mikä pahaa. Puhutte käärmeen tavoin kaksihaaraisella kielellä ja asetatte totuuden ja valheen esille samanarvoisina näkemyksinä. Ja kaikesta tulee valhetta. Tämä on todellinen syntiinlankeemus. Raamatullisesta näkökulmasta on pelottavan selvää: tässä paljastuu lankeemus Jumalasta ja Hänen pyhästä sanastaan! (2. Tess. 2:11)

 

Muuttakaamme kuitenkin äänensävyä, koska eniten tekisi mieli itkeä. Kasteen liitossamme olemme luopuneet paholaisesta, hänen teoistaan ja koko hänen olemuksestaan. Tätä meiltä vaaditaan tänä päivänä. On kyse lapsenuskostamme! Eikö se pappi tee paholaisen tekoja, joka julistaa homoseksuaalisen parisuhteen olevan yhdistettävissä sen kanssa, että eletään Jumalassa? Eivätkö ne piispat ole osallisia paholaisen luontoon ja olemukseen, jotka asettavat tällaisen julistuksen samanvertaiseksi Jumalan sanan kanssa? Kuinka voimme olla uskolliset kasteen liitollemme, ellemme luovu tämänkaltaisista piispoista ja papeista ja kaikista heidän teoistaan ja koko heidän epäpyhästä olemuksestaan? Vihkimyksessä heidät on annettu Jumalan ja Hänen pyhän sanansa varaan. Mutta nyt heidät tulee luovuttaa ”valkeuden enkelille”, joka on vanginnut heidät verkkoihinsa. (1. Kor. 5:5) Tätä kutsutaan pannaan julistamiseksi. Ja tämä pelottaa meitä. Mutta entistä enemmän pelottaa se, mitä tapahtui piispakunnassa, kun yhdelläkään piispalla ei ollut rohkeutta tehdä vastaavaa pesäeroa väärin opettaviin kollegoihinsa. Siksi emme rohkene muuta kuin ottaa avainten valta käyttöön. Herran meille antamalla valtuutuksella (Joh. 20:23) sidomme piispat heidän synteihinsä, kunnes he kääntyvät pahoilta teiltänsä.

 

Avaimia oikein käytettäessä ne ovat totuuden paras ase. Tässä seisomme emmekä muuta voi. Jumala meitä auttakoon. Aamen! Pelolla ja vavistuksella julistamme piispojen olevan kadotukseen johdattavia harhaopettajia, jotka tämän vuoksi on suljettu todellisen kristillisen seurakunnan ulkopuolelle. Pyydämme kristittyjä suhtautumaan heihin niin kuin apostoli Johannes ohjeistaa toisessa kirjeessään, jakeissa 9-11: ”Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi; sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.” Rukoilkaamme piispojen puolesta, että he pelastuisivat Herramme Jeesuksen päivänä!

 

25.1.2006

Børre Knudsen, piispa

Suomennos: Pia Leppälä