TAPAHTUMIA AJASSA

 

Birgerssonilta pois pappisoikeudet

 

Lehtemme edellisessä numerossa oli tiivistelmä ruotsalaispastori Bengt Birgerssonin vastineesta Göteborgin hiippakunnan tuomiokapitulille. Lehden painoon menon jälkeen tuomiokapituli on tehnyt päätöksensä 20.3. Päätöksen mukaan Birgerssonilta otetaan pois pappisoikeudet Ruotsin kirkossa. Päätös astui voimaan heti. Päätöksen perusteena on Birgerssonin toiminta Missionsprovinssissa. Tuomiokapitulin mielestä se ei sovi yhteen sen kanssa, että hänellä on pappisvirka Ruotsin kirkossa. Birgersson vihittiin papiksi 20.12.1970. Birgersson ei aio valittaa, koska hän katsoo, ettei kuitenkaan saa oikeutta (Dagen 11.4.).

 

Uusia piispoja Missionsprovinssiin

 

Piispa Arne Olsson on vihkinyt kaksi piispaa Missionprovinssiin. Vihityt ovat pastorit Lars Artman ja Göran Beijer. Artman vihittiin 22.4. Kristianstadissa ja Beijer 23.4. Tukholmassa. Avustajina Artmannin vihkimisessä toimivat piispa Olssonin ohella kenialaiset piispat Walter Obare ja Tomas Asiago sekä norjalainen piispa Ulf Asp (DELK). Beijerin vihkimyksessä avusti myös Artman. Vihkimyksiä seuranneissa jumalanpalveluksissa saarnasi pastori Charles Evans Yhdysvalloista. Vieraita näissä vihkimyksissä oli useista maista, Suomesta mm. pastori Petri Hiltunen.

 

Artman on virassa Pjätterydin seurakunnassa Ruotsin kirkossa. Vihkimyksen seurauksena häneltä on otettu pois oikeus harjoittaa papinvirkaa. Hänellä on mahdollisuus valittaa päätöksestä 9. toukokuuta saakka. Artman on siirretty työskentelemään Pjätterydin seurakunnassa vahtimestarina toistaiseksi.