OIKEIDEN OPETTAJIEN SUURI ARVO

 

Sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi. Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: ”Tässä on tie, sitä käykää.” (Jes. 30:20, 21)

 

On suuri Jumalan armo, jos seurakunnalla on pastori, joka saarnaa ja opettaa Jumalan sanaa puhtaasti, oikein, ja yksinkertaisesti. Sellaisen armon Jumala lupaa kansalleen, joka häneen luottaa.

 

Hän lausuu: ”Sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi. Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: Tässä on tie, sitä käykää.” Eikö se ole armoa, kun sinä Jumalan lapsi, joka tahdot tulla taivaaseen, saat nähdä opettajasi ja kuulla hänen suustaan Jumalan sanan, joka aivan erehtymättömällä tavalla osoittaa sinulle tien, jota sinun on taivaaseen kuljettava ja joka varoittaa sinua kaikista harhateistä, olivatpa ne sitten oikealla tai vasemmalla? Kun Jumala on aina luonasi pastorisi sananjulistuksessa ja aina ohjaa, johtaa ja pitää sinua tiellä, jota hänen lapsensa kulkevat taivaaseen ja aina varjelee sinua harhateistä – eikö se ole ihmeen ihanaa armoa? Kiitä siis Jumalaa tuhansin kerroin, kun hän on lahjoittanut sinulle sellaisen pastorin. Ja kuuntele ja seuraa opettajaasi ja pastoriasi ja tee hänet todella iloiseksi siten, että sinä omalta osaltasi halukkaasti seuraat hänen ohjaustaan äläkä saata häntä tähtesi huokailemaan, sillä se ei ole sinulle hyödyllistä. (Hebr. 13:17) Niin, se ei ole sinulle hyödyllistä, sillä Herra Jeesus sanoo oikeille saarnaajilleen: ”Joka kuulee teitä, se kuulee minua ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt.” (Luuk. 10:16)

 

Rukoilkaamme. Auta meitä, rakas taivaallinen Isä, että meillä, sinun lapsillasi, olisi aina oikeat, uskolliset sananpalvelijat ja varjeltuisimme vääristä opettajista emmekä erehdyksiin vieteltyinä joutuisi erotetuiksi sinusta, vaan muitta mutkitta pysyisimme vakaasti totuudessasi loppuun asti ja niin tulisimme autuaiksi Jeesuksen Kristuksen, Vapahtajamme kautta. Amen.

 

C. M. Zorn, Täksi päiväksi. SLEY 1955.