POIMINTOJA AJAN TAPAHTUMISTA

 

Piispa Arne Olssonilta otettu pappisoikeudet pois

 

Arne Olssonilta, joka on Ruotsin kirkon eläkkeellä oleva pappi, otettiin 24.2.2005 pois pappisoikeudet Ruotsin kirkossa. Olsson vihittiin Missionsprovinsin (lähetyshiippakunnan) piispaksi 5.2.2005 Göteborgissa. Syyksi Karlstadin tuomiokapituli ilmoittaa, että Olsson ei ole noudattanut pappisvihkimyksessään 1962 antamaansa lupausta seurata kirkon lakia ja järjestystä. Olsson kiistää omassa vastineessaan tuomiokapitulin perusteet. Hän on valittanut päätöksen johdosta. Missionsprovins sanoo omassa julkilausumassaan, että ”päätöksestä on enemmän vahinkoa Ruotsin kirkolle kuin Missionsprovinsille”. 

 

Islamin aiheuttama vaara

 

Norjalainen pastori Ludvig Nessa piti 21.4.2004 kantaaottavan puheen provosoivasta aiheesta Islam er livsfarlig! (Islam on hengenvaarallista). Nessan puheen voi ladata kuunneltavaksi osoitteesta . Nessa viittaa puheessaan mm. World Trade Centerin tuhon (11.9.2001) ja Madridin pommi-iskujen (11.3.2004) väliseen yhteyteen. Nessa mainitsee esityksessään, että jälkimmäinen päivämäärä on sama kuin päivämäärä, jolloin muslimit teloittivat Toledon arkkipiispan (11.3.859). Nessa sanoo, etteivät muslimit ole muita pahempia mutta heidän uskontonsa on. Se on hengenvaarallista. Nessa sanoo, että kaikki, jotka alistuvat tähän uskontoon, tekevät syvyyden enkelistä (Ilm. 9:11) kuninkaansa.

 

Matti Leisolalle Skepsis ry:n huuhaa-palkinto

 

Skepsis ry on myöntänyt vuoden 2004 Huuhaa‑palkinnon Teknillisen korkeakoulun bioprosessitekniikan laboratoriolle kreationistisen opin esittämisestä luonnontieteellisenä seminaarina. Vastineessaan professori Matti Leisola sanoo mm.: ”Mahdolliseen (joskin epätodennäköiseen) naturalistisen selityksen löytymiseen saakka suunnittelu on paras selitys informaatiolle. Nelsonin ja Sternbergin esitelmät eivät esitelleet kreationismia (kuten Skepsis ry palkinnon perustelussa virheellisesti väitti) vaan keskittyivät evoluutioparadigmaan. En ymmärrä miksi Skepsis ry ei ole valmis kannustamaan (estämisen sijasta) skeptisyyttä evoluutiota kohtaan.” – – ”Skepsis ry:lle suosittelen seuraavaksi Huuhaa‑paljastimen suuntaamista koulujen oppikirjoihin, jotta niistä saataisiin poistettua runsas virheellinen ja arvoton evoluution todistusaineisto.”

 

Hannu Lehtonen