KUKA BØRRE KNUDSEN ON?

 

 

 

 

 

 

 

Børre Knudsen ei ole mikään tavallinen piispa, koska hän ottaa Raamatun ja tunnustuksen vakavasti. Hänet kutsuttiin ja vihittiin Strandebarmin rovastikunnan piispaksi vuonna 1997. Tähän rovastikuntaan, joka ei ole rovastikunta sanan tavanomaisessa merkityksessä, kuuluu seitsemän seurakuntaa.

 

Useat tämän alueen papit olivat rikkoneet yhteytensä piispaan, ja he vihkivät monien maallikoiden tuella Knudsenin piispaksi. Tähän piispaksi vihkimiseen ei ottanut osaa kukaan piispa, ja kirkon johto ei ole tietenkään koskaan tunnustanut Knudsenia piispaksi.

 

Børre Knudsen kertoi itse Helsingissä 1998, että hän on vain pienen pappisryhmän piispa. Tuolloin rovastikuntaan kuului tarkkaan ottaen seitsemän pappia, joista neljä on erotettu virasta. Kolme heistä oli erotettu siksi, että he olivat käytännössä protestoineet Norjan aborttilakia vastaan. Vaikka heiltä nyt on otettu pois pappisoikeudetkin, ovat he jatkaneet toimimista pappeina seurakunnissaan, koska on toteltava enemmän Jumalaa kuin ihmisiä. Seurakuntalaisten keskuudessa heillä on aina ollut tukea.

 

Logos 2/2003, s. 6