SAARNAAJIEN TODISTUKSIA:

 

JUMALAN SANA

Simo Hautakoski, Halsua

 

”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.”

”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme” (Joh. 1:1, 14).

 

Jumalan sana on luova sana: Jumala sanoi ja niin tapahtui. Jo luomiskertomus osoittaa sen. Jumalan sana ylläpitää järjestystä maailmassa. Jumalan sanan hylkääminen tuo rauhattomuutta, ja syntielämä vie ihmistä kadotukseen johtavalle tielle.

 

Pyhään Raamattuun kirjoitettu Jumalan sana kehottaa meitä ottamaan Sanasta vaarin (2. Moos. 9:21). Jo faaraokin sai kuulla Mooseksen suun kautta Jumalan sanan. Mitä Jumala sanoo niin tapahtuu.

 

Jumalan sana on aina oikea. Sana on iankaikkinen, hyvä, valaiseva, katoamaton, erehtymätön, aina elävä. Jumalan sana on Hengen vaikutuksesta syntynyt. Jumalan tahto on, että me kuulemme Sanan. Hänen tahtonsa on, että Sanaa totellaan. Meidän tulee antaa Jumalan Sanan ratkaista epäselvät ja vaikeat asiat.

 

Meidän tulee elää Sanan turvallisessa hoidossa. Emme saa epäillä Jumalan sanaa. Jos näin teemme, se on Jumalan kieltämistä. Ei ole luodusta Luojansa neuvojaksi.

 

”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme.” Ilmestyskirjassa  on kirjoitettu (Ilm. 19:13): ”Hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla Häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.” Sana, Jeesus, synnin sovittaja, kuoleman voittaja, kuolleista herätetty, ylösnoussut Herra – Hän, Jeesus, on meidän Vapahtajamme.

 

Jeesus puhuu armon sanoja. Jeesuksen sana parantaa. Hänen sanansa puhdistaa. Hänen sanansa kuuleminen ja siihen uskominen antaa turvatun elämän ja hyvän osan iankaikkisuudessa. Ne sanat, jotka hän puhuu, ovat henki ja elämä. Hänellä on iankaikkisen elämän sanat ja vielä lupaus, että ne, jotka pitävät hänen sanansa, eivät näe kuolemaa. Sillä se sana, jonka hän on puhunut, on tuomitseva tai vapauttava. Jumalan sana on Jeesuksen tähden lohdutuksen sana väsyneille, sureville, uskon taistelua käyville, syntiä vastaan taisteleville. Jumalan sana puhuu meille pelastusvarmuudesta (Ps. 91:1-2): ”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ’Herra on minun turvani ja linnani’.”