PÄÄKIRJOITUS * HANNU LEHTONEN

 

“Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo” (Ps. 127:1).

 

Kun ajattelemme Amerikan järkyttäviä tapahtumia, terroristihyökkäystä pilvenpiirtäjiin ja puolustusministeriön rakennukseen, tuhansien kuolemaa, täytyy sanoa, että Jumala salli kaiken tämän pahan tapahtua. Hyökkäyksen jälkeen, savuavien raunioiden äärellä, ihmeteltiin, miten tällainen hyökkäys oli mahdollinen, miten turvajärjestelmät saattoivat näin kokonaan pettää. Psalmi vastaa: “Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.”

 

Silti Jumala pani tällekin pahalle rajat. Kuolonuhrien määrä olisi voinut olla vielä paljon suurempi. Yhden koneen ei sallittu iskeä kohteeseensa, mikä se sitten olikin. Kaikki pilvenpiirtäjissä olleet eivät kuolleet jne.

 

Tämä tapahtuma, josta meilläkin on tiedotusvälineiden kautta paljon kerrottu, on hyvin puhutteleva. Se on epäilemättä kaikessa järkyttävyydessään Jumalan puhuttelua sekä amerikkalaisille että meille muillekin. Kestääkö elämänmenomme Hänen tuomionsa? Painoiko Jumala siten sormensa yhden aikamme epäjumalan, rahan, päälle, kun Hän antoi näiden rakennusten tuhoutua, jotka niin kiinteästi liittyivät rahaan ja kaupankäyntiin. Varmasti Jumala haluaa tätä kautta panna meitä kyselemään, millä perustuksella elämämme on, mikä todella kestää.

 

Tämä terroristihyökkäys tapahtui ajallisesti katsoen hyvin pian Durbanin kokouksen jälkeen, jossa pyrittiin laatimaan kansainvälinen Israelin vastainen lausuma. Israel ja Yhdysvallat lähtivät kokouksesta vastalauseena pois. Pian tämän jälkeen tapahtui hyökkäys. On lähellä se ajatus, että tuolla hyökkäyksellä oli yhtenä tavoitteena saada Yhdysvallat luopumaan Israelin tukemisesta. Samaan Israel-vastaisuuden lietsomiseen liittyy ulkoministeri Tuomiojan haastattelu Suomen Kuvalehdessä, jossa hän vertasi juutalaisia natseihin. Vaikka hän myöhemmin selitteli lausuntojaan, hän ei ole pyytänyt mitään anteeksi. On syytä muistaa tätä sanaa: “Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat” (1 Moos. 12:3).

 

Hyökkäyksen jälkeen järjestetyssä muistotilaisuudessa kristillisessä kirkossa rukoiltiin lehtitietojen mukaan Aabrahamin, Jeesuksen Kristuksen ja Muhammedin Jumalaa. Tämä rukous on väärä. Muhammedin eli islamin jumala ei ole Raamatun Jumala. On ihmisjärjen mukaista haaveilla maailmanrauhasta antamalla se kuva, että kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan yhtä tosia. Raamatun mukaan kuitenkin vain Jeesus Kristus on tie taivaaseen.