LAPSEUTEMME ON KRISTUKSESSA

Arvi Siponkoski, Veteli

 

“Mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa -  armosta te olette pelastetut - ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa. (Ef. 2:4-7).

 

Meidän menomme saa jo nyt olla maan päällä ollenkin siellä ylhäällä. “Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa. Kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa. (Kol.3:1-4).

 

Ristinteko, meidän lapseutemme syy, oli säädetty ennen ikuisia aikoja. “Sillä Ihmisen Poika tosin menee pois, niin kuin säädetty on; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta hänet kavalletaan!” (Luuk. 22:22). Ikiaikojen salaisuutena se on jo ollut (Kol. 1:26).

“Sen iankaikkisen aivoituksen mukaisesti, jonka hän oli säätänyt Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme, jossa meillä, uskon kautta häneen, on uskallus ja luottavainen pääsy Jumalan tykö” (Ef.3:11-12).

 

Ikuinen Isä kaipaa puoleensa lasta. “Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sentähden minä olen vetänyt sinua puoleeni armosta” (Jer. 31:3). Jumala on siis jo iankaikkisuudessa seurustellut rakkaittensa kanssa, hyväillyt ja katsellut heitä Ainokaisessaan. Tällaisia he sitten ovat: “Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on” (1 Joh. 3:2).